Free counter and web stats

Wilt u het TechTeam sponseren?

voor informatie klik dan hier

Wilt u het TechTeam op uw evenement?

voor informatie klik dan hier

BuiltWithNOF

Onze bijzondere modellen

Als eerste voor het 1e kwartaal van 2014:

Daf xf 105.

De basis van het model is een Robbe MAN met laadbak uit de cargo serie.  Eigenlijk was er eerder aan de cabine begonnen dan aan het model. De cabine is ontwikkeld om te passen op een wedico of robbe chassis. En heeft als maatvoering de schaal 1:15 meegekregen. Omdat toen wedico of robbe geen daf cabineís hadden. Is deze cabine zelf ontwikkeld.

Deze is ontwikkeld aan de hand van tekeningen, gebouwd met balsahout. Welke is afgewerkt met primer-filler deze trekt in de poriŽn van het balsa hout waardoor een stevig oppervlak ontstaat. Dat is op zijn beurt afgewerkt met plamuur en lak tot een fraai oppervlak.  Hierna zijn van de diverse delen een siliconenmal gemaakt.  En is het uiteindelijke model is gemaakt van giethars. 

Toen de cabine klaar was is het een chassis bij gezocht en dat is toen een Robbe man geworden, simpel omdat deze voor een redelijk bedrag beschikbaar was.

Toen de cabine klaar was is het een chassis bij gezocht en dat is toen een Robbe man geworden, simpel omdat deze voor een redelijk bedrag beschikbaar was.

De eerste dagen van het model was deze betrekkelijk eenvoudig uitgevoerd.  Later zijn er diverse accessoires aan toegevoegd. Zoals de lampen beugels en zijafscherming.

En heeft het model inmiddels een 5 tal jaren diverse opleggers over de baan betrokken.

Nu is de laatste ontwikkeling is de ecolog lvz. Hiervoor moest de wielbasis van de trekker worden aangepast, en voorzien van 2 plaatsen waar de korte oplegger in gefixeerd kan worden. ook voor de sturende as van de ecolog oplegger is er een aftakking op het stuursignaal gemaakt.

 Met een dolly en de oplegger die standaard achter deze truck hoort. Is een fraaie lzv combinatie te vormen.

[Home] [wagenpark] [onze modellen] [containerwerf] [de mobiele baan] [Foto's evenementen] [Foto's voertuigen] [onze sponsoren] [in de media] [Vereniging] [links]