Free counter and web stats

Wilt u het TechTeam sponseren?

voor informatie klik dan hier

Wilt u het TechTeam op uw evenement?

voor informatie klik dan hier

BuiltWithNOF

Containers

Een van de speerpunten van onze vereniging is de containerwerf. Samen met de activiteiten die rond deze werf ontstaan zijn is dit de kern van onze vereniging.

De containers bieden ons diverse mogelijkheden om te dingen te bouwen.

Van een simpele oplegger tot zelf ladende en lossende trucks. Met sleeŽn gebruiken bij afzet systemen. Of de uitdaging voor een grote heftruck.

Omdat we geen ruimte op de baan hebben voor het bouwen van een complete haven installatie, is gekozen voor de vorm van een materiaalcontainer verhuurbedrijf.

Naast diverse manieren om de containers met een model te verplaatsen. Bieden de containers nog een mogelijkheid. En dat is sponsoring, voor een vereniging is dat ook van belang.

Op dit moment zijn er 2 type containers binnen onze vereniging. De bruder container. Dit zijn containers van het speelgoed merk bruder. Deze zijn veelvuldig in gebruik bij modeltruckverenigingen. Echter zijn deze begin 2013 uit productie gehaald. En dat was eigenlijk net het moment dat we als vereniging er aan toe waren om ons aantal voor op de werf te gaan vergroten. Het heeft bijvoorbeeld geen zit om een heftruck te bouwen die 8 container hoog kan stapelen, als je maar 8 containers hebt. En stonden we voor de keuze, voorraden hamsteren. Of zelf iets nieuws bedenken.

Uiteindelijk is gekozen voor het zelfbouwen van de containers van 3mm triplex. Dit is lekker te verwerken en niet kostbaar. Daarnaast hadden we meteen de mogelijkheid om de maten aan te passen. De bruder container is namelijk te kort en te breed voor de schaal 1:15. Ook hebben we nu de mogelijk onze range groter te maken dan een 20ft container. Ook hebben we containers ontwikkeld in de maten van 8ft 10ft 20ft 30ft 40ft en 45ft.

Die kunnen ook nog in diverse uitvoeringen worden gemaakt. Naast de gewone gesloten, de reefers, flatbeds , tankcontainers en kantoorunits om er een paar te noemen.

Het aantal containers binnen de vereniging zal de komende tijd langzaam gaan groeien.

De containerwerf is ontstaan uit de behoefte om fonsen te werven en de zijkant van een container is daarvoor de ideale plaats. Hiervoor is voldoende ruimte voor sponsoren en donateurs.

 

met containeropleggers voor 1,2 en 3 containers kunnen we op onze baan de containers op en overslaan.

de bedoeling is dat de stapels in een weekend helemaal om gestapeld zijn.

dat de containers minimaal 1 rondje op een truck zijn mee geweest.

[Home] [wagenpark] [containerwerf] [de mobiele baan] [Foto's evenementen] [Foto's voertuigen] [onze sponsoren] [in de media] [Vereniging] [links]